DIY RC - Do It Yourself!

DIY RC - Do It Yourself!

Mit? Miért? Miből? Hogyan? ....

2014. november 03. - Füstölő

 

Sziasztok!

Ebben a blogban egy, a lehető legolcsóbb, de még használható 2 tengelyes gimbal szereléséről és beállításáról szeretnék írni. Azt, hogy mennyire lesz használható, nem tudom, hiszen nulla tapasztalatom van a gimbalokkal kapcsolatban. Mondhatni, még szűz vagyok ezen a téren! :D

Lássuk mi mindent választottam és mennyiért? Minden alkatrészt az ebay-ről vásároltam. 

-          Vezérlő: BGC3.1 2-axis brushless gimbal controller board with Alexmos driver ~3.000,- Ft

-          Gimbal váz: 2 axis aluminium brushless camera mount gimbal, GoPro, black ~3.840,- Ft

-          Motorok: 2208-80T brushless camera gimbal pitch roll motor ~5.300,- Ft / 2db

-          Akku: YKS 3S 850mAh 20C-30C LiPo ~3.000,- Ft

 Ez így összesen ~15.140,- Ft Lehet, hogy egyben is meg lehet venni ennyiért, de hát akkor hol marad az építés öröme és a kihívás?

Kamerám még nincs. GoPro vagy SJ4000 lenne az optimális, de a sovány keret miatt ez még várat magára. Egyelőre majd megpróbálom a telefonomat ráapplikálni (Galaxy S3) és ahhoz beállítani a gimbalt. Sokan azt mondták, hogy nem fogja bírni, mert ezek a motorok a GoPro súlyához vannak kitalálva (~80g), ezzel szemben a telefonom 133g…. Majd meglátjuk! Egyelőre várok, hogy megérkezzenek az alkatrészek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diygimbal.blog.hu/api/trackback/id/tr366858959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása